Зеле на миналогодишната цена са прогнозите на производителите, които тази година

...
Зеле на миналогодишната цена са прогнозите на производителите, които тази година
Коментари Харесай

Колко ще струва да си сготвим кисело зеле тази година

Зеле на миналогодишната цена са прогнозите на производителите, които тази година се оплакват с по-слаба годишна продукция спрямо предходната. Причината са сушата и дребното превалявания. 

В Банско е стопанството на Митко Балтов. Докато съгражданите му всеобщо се занимават с туризъм, Балтов отглежда зеленчуци. В градината му има зеле, карфиол, картофи и цвекло. За зелето производителят споделя, че годината е била тежка: " Беше без никакви дъждове тия месеци и колкото и да се опитвахме да ги дъждуваме, самото растение стопира да пораства. И има някакъв рандеман, само че не е това, което би трябвало да е ".

Цялата си продукция Балтов продава от у дома. С годините е съумял да завоюва доверието на банскалии и всеобщо зеле в курорта се купува от него.

В момента зелето на пазара се движи сред 80 стотинки и 1 лев за кг. Поскъпване по отношение на предходната година няма, поевтиняване – също. Производителят Балтов показва, че цената го устройва. В Банско хората одобряват тази ставка и пресмятат – за 50 кг кисело зеле, няма да похарчат повече от 60 лева. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР